divendres, 11 d’agost del 2023

Via VARIANT VIA EXISTENT - PIM PAM. FULLATERA,


11/08/23. Quan vam obrir la via PIM-PAM el segon llarg demanava tirar directament pel desplom, però ens vàrem deixar portar per la lògica evitant el desplom, la sorpresa va ser què hi havia una via oberta i què vam coincidir mig llarg amb ella. Aprofitant què avui fa calor a la Cerdanya, anem amb el Felip a veure i trobem aquesta via ?.  El primer llarg no l'hem trobat, així què entrem per la via PIM PAM, el segon ja el coneixiem la primera part, però seguim en tendència a l'esquerra fins a una R amb dos parabolts, el Felip no ha vist la R i hem rectificat. L'altre llarg va per una placa on cal navegar, només hi ha 2 parabolts i fem R a la via PIM PAM seguim per aquesta fins el cim.

Per: Felip Linares, Joan Asín.


VIA PIM PAM


DADES

Primera ascensió: 18/08/2021.
Per: Xavier Samsó, Jaume Galban, Joan Asín.
Segon i tercer llarg per una via ja oberta?
Equipament: Semi-equipada, amb parabolts, pitons, bagues en arbres.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins 0,75 , alguna baga arbres/becs de roca.
Dificultat: 6a-. Obligat V/A0.
Orientació: oest
Roca. Granit.

L’aproximació és evident, un cop passat el poble de Carol de Porta, venint de Bourg Madame, fem 2,5 Km i un cop hem passat un túnel sota la via del tren, a l’esquerra hi ha un petit aparcament al costat d’un exclosa, una mica més endavant hi ha un central de l’EDF. Creuem la carretera i trobem una fita què ens porta fins a peu de paret, uns 5 minuts, què ens porten al peu de la via “Ni peur  ni sueur”, parabolts visibles.

El descens entretingut, un cop a la R5 seguim fites en flanqueig a l'esquerra pel bosc fins què  trobem marques taronges i fites què ens retornen a la carretera, al darrer tram trobem tres passatges equipats amb cordes fixes.

Primer llarg de grades fàcils i seguim per un esperó ara ja més vertical fins a sota d'un sostre on fem la R1 50m dos parabolts. 2 parabolts al llarg.

Segon llarg sortim a l'esquerra i pugem fins a sota el sostre parabolt i pitó, flanquegem a l'esquerra i pugem per una fissura, passtge atlètic 6a-, seguim fins un arbre amb una baga, en tendència a l'esquerra anem a buscar la R2, 2 parabolts.

El tercer llarg seguim verticalment per la placa on cal navegar, només troberem 2 parabolts, del darrer anem a la dreta, pugem un ressalt i per una terrassa anem a buscar la R3 PIM PAM.

El quart llarg, segueix un díedre ajagut en tendència a la dreta amb una entrada difícil, un cop superat el díedre, seguim unes grades en tendència a l'esquerra a buscar un ressalt què ens porta a la R4, 45m, 2 parabolts. 4 parabolts.

Fem un darrer llarg de tràmit, una grimpada fins al bosc, R en un arbre (baga).

primer llarg


segon llarg



recuperant la R2 

tercer llarg

quart llarg


FOTOCIM