dimarts, 5 de desembre del 2023

CRESTA X STRATS. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.


5/12/23. Dia fred, posem rumb cap a Ponent però a l'arribada a Sant Llorenç de Montgai hi ha boira què sembla què és vol esvair. Anem a la Cresta x Strats què han publicat al bloc Escalada per a Tontos i què m'han recomanat uns companys del Centre.

La cresta està orientada al nord i està a l'ombra, els dos primers llargs els hem fet amb les mans gelades, uf... La via té quatre llargs de corda, a destacar el segon per díedre i tercer per un esperó d'un strat curiós. La via està equipada, però podem afegir-hi algun friends si volem. Restringida l'escalada del 1 de febrer al 31 de maig.

Una curta cresta curiosa, recomanable en el seu estil.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Data primera ascensió i aperturistes desconeguts.

Equipament: parabolts i alguna baga en arbres i ponts de roca.

Material: 6 cintes exprés, joc de friends fins C1.

Dificultat: V.

Orientació: nord.

Roca: calcari.

Aproximació: De l'aparcament de la Paret del Pont, agafem el camí què va per l'esquerra del Pantà, direcció a la creta de la Coma de Gelis. La cresta X Strats és la primera què trobem, parabolt visible.

Descens: Ràpel de 20m un camí amb fites ens retorna al camí de l'aproximació.

Primer llarg, per placa vertical amb passatges atlètics en deixem a una feixa què seguim fins a la R1 al peu d'un marcat díedre.

Segon llarg, seguim pel díedre passatges atlètics i mantinguts V, després afluixa una mica, seguim fins a la R2 en un arbre amb baga.

Tercer llar, llarg curiós, sortim a l'esquerra se seguim per una mena d'esperó on troben tres ressalts amb passatges atlètics, millor per l'esquerra.

Quart llarg, pugem per un ressalt IV i seguim per la cresta fàcil fins el cim.


primer llarg

segon llarg



tercer llarg





quart llarg


FOTOCIM

RÀPEL