dimecres, 29 de novembre del 2023

Via ÒSCAR. BARRANC FONDO. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.



28/11/23.
La via Òscar va ser oberta per  J.Godoy, M.Blasco i J.Mayor a finals de 1973 principi de 1974, seguint el terreny més lògic, amb escalada combinada lliure/artificial, equipada amb burins i pitons. La via va tenir un primer re-equipament en els dos primers llarg i obrint un tercer llarg directe l'any 2011, per Nico Contreras, Pepe Pueyo, Jordi Gázquez (Tato), Juan Linares, Sergi Rosell, Lluís Olondríz. Josep Godoy i Agustí Sans, aquest més de novembre enllesteixen el Re-equipament de la via original, a partir de la R2 re-equipen els tres llargs restants fins el cim.

La via té cinc llargs de corda, totalment equipats amb parabolts i pitons, s'han deixat els burins i pitons originals. El resultat ha estat una bona via, equipada amb quatre llargs prou exigents i mantinguts , amb un de flanqueig fàcil. Amb una dificultat de 6a/Ae, amb passatges atlètics. 

Recomanable en el seu estil.

Per: Ramir Aparisi, Felip Linares, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: gener 1974.
Per: J.Godoy, M. Blasco, J. Mayor
Roca: Calcari.
Orientació: sud-oest. El primer llarg està a l'ombra fins a les 12h.
Equipament: Parabolts i pitons
Material: 15 cintes exprés.
Dificultat: 6a/Ae. Obligat V+/Ae

Aproximació: Agafem el camí de la Formiguera  i flanquegem tota la paret direcció a l’oest, el camí baixa fins el fons del barranc, trobem algun tram equipat, el camí està senyalitzat accés a la ferrada “Cagate Lorito”.  Un cop passat un tram de cadenes ja trobem el peu de via.

Descens: Possible amb ràpel per la via. Caminant, des del cim trobarem fites què ens portem cap a l'est, fins a les vies del tren, passem pel pas soterrani, el camí ens porta a l'aparcament.

Primer llarg, comencem per la placa, trobem un primer ressalt vertical amb un passatge què cal estudiar, pugem fins a un altre passatge de placa vertical, difícil, amb presa petita, seguim a buscar la R1.

Segon llarg, sortim a la dreta per la placa vertical en Ae/A0 i seguim amb passatges atlètics, què van perdent verticalitat, fins a la R2.

Tercer llarg, en flanqueig fàcil a la dreta.

Quart llarg, llarg de placa vertical mantinguda en el V grau amb un passatge al mig de V+.

Cinquè llarg, sortim flanquejant a la dreta i pugem directament amb passatges atlètics, un cop superat anem en tendència a l'esquerra a buscar un esperó què ens porta al cim.

primer llarg



segon llarg



tercer llarg

J.Godoy a la via los 50 del Guti

quart llarg


foto J.Godoy

foto J.Godoy


cinquè llarg



FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona aquesta, ja tinc feina per aquest dies de fred i mal temps.

joan asin ha dit...

Molt recomanable t'agradarà Jaume

Merto ha dit...

La directa Oscar sencera també es molt bona.
Mamerto