dijous, 9 de novembre del 2023

Via PETIT MÓN. PARET DE XURULLA. MONTSEC ÀGER.

8/11/23. El dijous passat vam anar a veure la presentació del Llibre 100 vies d'escalada sostenible d'en Josep Santasusana Segarra, al Centre excursionista de Badalona. Un llibre què cal tenir on ens presenta 100 vies d'escalada clàssica, semi-equipades on cal completar l'equipament amb flotants preferentment, amb una dificultat mitja-alta. Una bona llista pels amants d'anar "taxant". A part de les dades tècniques, cada via té unes bones explicacions històriques de la zona i de la via. El tipus de vies presentades no entren en la qualificació de vies comercials, en totes cal escalar.  Una bona aportació a tenir en compte, gràcies Josep per la feina feta.

De la presentació va quedar pendent una sortida i avui coincidim per a fer-la. Com el dia ja escurça a proposta del  Remi anem a fer la via Petit Món a la paret de Xurulla.


La via té quatre llargs de corda per una gran placa, pràcticament equipada on anirà bé algun friend petit-mitjà, nosaltres hem posat dos. Algunes assegurances allunyant, al segon llarg trobem un passatge molt obligat de 6a.

Una bona jornada amb Remi Brescó i Josep Santasusana.


DADES

Primera ascensió: 2006.

Per: Marcos Díaz, Olga Serna.

Equipament: totalment equipada amb parabolts.

Material: 10 cintes exprés, algun friend petit-mitjà, estrep opcional i tramposa llarga si anem justos de grau.

Dificultat: 6b. 6a/Ae obligat

Orientació: sud.

Roca: Calcari molt bo.

Primer llarg, te dues parts la primera per un esperó sense equipament i què podem pujar grimpant (com nosaltres) fins al primer parabolt on trobem una terrassa. Pugem per l'esquerra verticalment i flanquegem a la dreta a buscar un gran bloc que pugem per uns fissura equipat amb 3 parabolts.

Segon llarg, per placa mantinguda i vertical amb un primer tram més exigent del segon al tercer parabolt trobem un tram obligat cal anar a l'esquerra i tornar a la dreta, després la placa és torna més amable fins a la R2.

Tercer llarg, magnífica placa amb un primer tram amb passos d'adherència i després sempre van sortint les preses.

Quart llarg, sortim verticalment i anem a la dreta a buscar el punt per superat un desplom i seguim per placa (adherència) a buscar un díedre què ens porta al cim.

peu de via 

Remi grimpant per arribar a la terrassa

Josep Santasusana a la terrassa abans el primer parabolt

primer llarg


segon llarg


R2

tercer llarg


quart llarg

FOTOCIM




3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats ! bona via i bona companyia. Veig que el Remi millora com el vi, vaja Crack.

joan asin ha dit...

Sí Jaume incombustible

Josep Santasusana ha dit...

Avui, amb tu Joan i el Remi, hem fet cordada bicentenària!
Gràcies per la companyia... I per la propaganda del llibre!

Josep Santasusana