diumenge, 26 de novembre del 2023

Via INSUBMISSIÓ. SERRAT DELS MONJOS. MONTSERRAT.

25/11/23. Amb el Juan Carlos quedem per anar a la via l'Aranya al Serrat de les Garrigoses, quan arribem a peu de via ja hi ha una cordada fent el primer llarg...sembla què la cosa va lenta? després de mitja hora llarga esperant pleguem cordes i anem a la via Insubmissió al Serrat dels Monjos.

La via Insubmissió, és una via amb una dificultat màxima de V grau, amb assegurances espaiades què li donen un punt d'escalada autèntica Montserratina, on cal navegar. La via arriba fins el cim, però el darrer  llarg va per un canal herbosa i poc agraïda, sembla què s'ha normalitzat de fer un ràpel de 30m des de la R6 i baixar per la feixa cap a ponent a buscar el torrent Fondo.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 1995

Per: Joan Frontera, Ramón Majó.

Equipament: espits i un pitó.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins C1.

Dificultat: V

Orientació: sud

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Aparquem a l'àrea recreativa de la Salut pugem fins a la Cova de Salnitre seguim el camí, passem pel torrent fondo i a l'alçada de la via pugem a peu de via, ultimo sueño pintat (el primer llarg és comú).

Descens: de la R6 fem un ràpel de 30m , grimpem fins el peu del satèl·lit i seguim per la feixa cap a l'oest, seguint corriols a l'estil senglar al final alguna fita ens porta al torrent fondo per on baixem, algun tram equipat amb cadenes i algun ràpel, al finar retrobem el camí de l'aproximació.

Primer llarg, pugem per un esperó, tram amb fissura i anem a la dreta a buscar un altre esperó què ens porta a la R1.

Segon llarg, sortim a l'esquerra pugem per un díedre i flanquegem a la dreta a buscar l'esperó de la dreta, fàcil però anguniós.

Tercer llarg, pugem per l'esperó amb escalada mantinguda on només trobarem dos espits.

Quart llarg, pugem uns metres per placa i passem a la dreta a buscar l'esperó per on pujarem, escalada mantinguda en V presa petita.

Cinquè llarg sortim a la dreta, passem una gran llastra per la dreta i seguim per l'esquerra per fissura fins a un espit, en tendència a l'esquerra anem a buscar la R5. Només trobarem un espit, cal assegurat amb friends.

Sisè llarg, sortim a l'esquerra amb un llarg flanqueig l'esquerra delicat , a buscar un espit, pugem uns metres (pitó), una fissura a l'esquerra ens porta a la R6. 

primer llarg


segon llarg


tercer llarg



quart llarg


cinquè llarg

sisè llarg






FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats ! veig que el Juan Carlos està recuperat del tot .