dijous, 16 de novembre del 2023

DÍEDRE FARRENY. ROCA ALTA. MONTSEC.


15/11/23. El díedre Farreny a la Roca Alta, és una de Clàssiques imprescindibles oberta l'any 1978, dedicada a Joan Enric Farreny traspassats prematurament en un accident al Couloir de Gaube, pel seu company Jordi Vidal i J.Murciano.

Una via què recorre el gran i evident díedre què ralla la paret, una escalada atlètica i mantinguda en el V grau amb passos/trams de V+, alguna passatge obligats ja comencem a estar polits, amb poc equipament ens depara un escalada exigent a digerir "piano piano".

Com el Rami i el Felip no l'han fet i no està piulada al bloc, aprofitem per a repetir-la.

Una clàssica imprescindible.

Per: Ramir Aparici, Felip Linares, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1978.

Per: Jordi Vidal, J.Murciano.

Equipament: poc equipada, ponts de roca, pitons, parabolts-espits.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins C3, C-4 i repetir algun frined opcional.

Dificultat: V+.

Orientació: sud.

Roca: Calcari. Bona en general a controlar en alguns trams.

Aproximació: De Vilanova de Meià anem cap a la Roca dels Arcs, abans d’arribar agafem una pista a mà esquerra què porta a l’ermita de Maià. La seguim deixem un trencall a l'esquerra, passada una casa en runes, trobem un trencall a mà dreta què agafem, la seguim fins a un replà on deixem el cotxe. Pugem per un camí fitat què ens porta fins el peu de la paret i peu de via.

Descens: de la R5 hem de pujar al cim on trobem un camí què ens retorna a l'aparcament.

A la via trobem varies opcions de muntar les reunions, les podem fer més o menys llargues.

Primer llarg, comencem per una placa amb roca a controlar i en tendència a l'esquerra fins a una cornisa on trobem una R (Via Amadeu), anem a l'esquerra i pugem per un passatge desplomat amb preses polides (V+), seguim per placa vertical i atlètica, i anem a l'esquerra a buscar una mena d'esperó vertical què ens porta a R1 en una gran sabina.

Segon llarg, seguim el díedre primer en bavaresa fins a un desplom, un cop superat seguim pel díedre amb algun passatge per la placa de l'esquerra fins a la R2 sota d'un sostre.

Tercer llarg, no deixa de ser un canvi de reunió, pugem pel díedre i flanquegem a la dreta per sota d'un sostre , pitó salvador, per tornar al díedre on trobem la R3.

Quart llarg, sortida atlètica en díedre seguit d'un encastament, un cop superat seguim pel díedre V+ ,a l'inici, i després  en V atlètic fins a la R4.

Cinquè llarg, seguim pel díedre pas desplomat i seguim per la placa en tendència a la dreta fins a una R, flanquegem a la dreta per una cornisa fàcil fins a la R5.


primer llarg




segon llarg




tercer llarg






R4




cinquè llarg


FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! Una via impressionantment lògica.