diumenge, 18 de febrer del 2024

Via PAS D'ESTRÈS. PARET BUCÒLICA.

17/02/23. El dia què vàrem escalar amb la Cec va comentar què volia anar a la via Pas d'Etrès, avui hi anava amb el Manel i m'apunto. Via de caire esportiu amb molt bona roca on cal digerir-la "piano, piano", amb un grau de 6a i algun pas l'A0 la podem gaudir. Si anem més justos un estrep i baga "pànic" pot quedar amb V+/Ae.

Hem començat a escalar amb sol i hem acabat engolits per la boira i fred.

Via molt recomanable en el seu estil.

Per: Cec Bee, Manel Díaz, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: juny 1997
Per: Frank, Marcel, Ramón.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés. Si anem justos de grau un estrep, tramposa i algun friend.
Dificultat: 6c. Obligada 6a/A0.
Roca: Calcari. Molt bona.
Estil:  Via de caire esportiu.

Aproximació: Entrem a la dreta a l’antiga carretera què passa a peu de paret on trobem un aparcament. Retrocedim uns metres i pugem per una canal fites, què ens porta a peu de la paret. Fletxa i PE picat a la roca a peu de via.

Descens: La via arriba a una feixa i pel descens l’haurem de seguir a l’esquerra (ponent) per camí fressat i fites què ens porten fins a la carretera.

La via és de caire esportiu i haurem d’anar a la recerca i captura del parabolt, on no tindrem cap problema per seguir-la.  Trobarem 6 llargs de corda el primer de placa i dificultat moderada. Un segon per placa mantinguda on cal anar cercant el passatge, amb un tram obligat de 6a. Tercer amb una entrada atlètica, seguim per una placa fins a un sostre què superarem pel punt més feble, pas atlètic 6b (6a/A0), seguim en tendència a l'esquerra a buscar la R3. Quart i cinquè llargs comencen amb passatges atlètics i després per placa mantinguda en V+/V. Sisè llarg per la placa de la dreta mantinguda en el V+/V.

mantinguda placa segon llarg

tercer llarg


A0 primer pas



cinquè llarg

quart llarg



cinquè llarg


sisè llarg


FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats ! una via on cal apretar i jo sense "tramposa" no hagués passat....

joan asin ha dit...

Sí Jaume una via exigent