dilluns, 20 de març del 2017

MALANYEU. PARET DEL DEVESSÓ. Via MARIA DE CA L'ANGLADA

16/03/17. Avui teníem plans per anar cap a l’Alt Urgell, però ho canviem per anar a Malanyeu.
Malanyeu amb la seva especial textura de la roca, dona joc per assegurar-se amb ponts de roca, flotants , algun pitó i algun espit/burí on no hi havia més remei, aquest era el tarannà de les primeres ascensions. La febre del parabolt ha deixat algunes bones línies, però hi hagut un abús desenfrenat obrint itineraris què és creuen amb altres, equipats amb ponts de roca i pitons, què sovint fan difícil de trobar la via què vols fer, una llàstima.  Malanyeu s’està associant darrerament a una zona de vies Love climb, però hi ha un bon patrimoni de bones vies d’estic clàssic on cal escalar i saber-se auto-assegurar amb flotants.
La via Maria de Ca l’Anglada és una via equipada íntegrament amb ponts de roca i algun pitó, oberta amb mestratge per l’Amadeu Pagès i Toni Cano, deixant un itinerari molt ben buscat amb una dificultat mantinguda en el V/V+, on ens haurem de posar en mode “d’anar fent” tot cercant el proper pont de roca, en els dos primer llargs per la gran placa. El tercer llarg, deixa la placa, travessa un tram herbós i puja per un placa amb tres pitons, del tercer cal sortir per la dreta, en lloc de l’esquerra per on he sortit fent un pas d’Ae, superat aquets passatge pugem directament per la placa amb fissures i passatges desplomats fins arribar al cim. Els tres llargs son de 50m, la R1 penjada d’un pitó i dos ponts de roca, R2 en un arbre, R3 al cim a muntar.

DADES
Primera ascensió: 6/10/2012
Per: Toni Cano, Amadeu Pagès.
Equipament: Molts ponts de roca i algun pitó. Els ponts de roca ja porten cinc anys posat i comencen a estar vells sobre tots els més prims, podem posar algun friend.
Material: Friends fins el Camalot del 3, 18 cintes exprés.
Dificultat: 6a. Obligada V+/A0.
Localització de la via: La via va a l’esquerra de la via Nadal i a la dreta de la via esportiva Recipiente del Pecado, de fet en els primers metres podem xapar algun parabolt d’aquesta via, la via va pels ponts de roca a un o dos metres de la línia de parabolts.

Descens: Nosaltres hem rapelat per la via Badalona, del cim hem de carenejar en direcció oest fins a trobar la instal·lació de ràpel. Una altre opció es carenejar direcció est fins a trobar el camí senyalitzat amb marques PR què ens retorna a Malanyeu, recomanable si només fem una via.

Una via què quan arribes al cim tens la sensació d’haver escalat, a nosaltres ens ha agradat força, una via amb essència, D.O. Malanyeu. Abstenir-se amants del Love Climb i del parabolts.

Pensàvem fer dues vies i amb aquesta ja hem tingut prou.

Per: Remi Brescó, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
arribant a la R1
inici segon llarg
segon llarg
segon llarg
arribant al R3
FOTOCIM

2 comentaris:

Amadeu ha dit...

Hola,
Celebro que us ho hagueu passat bé fent la via i que us hagi agradat.
Si, aviat tocara renovar les bagues que els UVA no perdonen.
Salutacions!

Amadeu

joan asin ha dit...

Enhorabona Amadeu una molt bona via amb DO Malanyeu, sou uns artistes, je,je.