dimecres, 29 de març del 2017

SANT LLORENÇ DE MONTGAI. PARET DE L'OS. Via MARTINETTI.

28/03/17. Avui anem amb la intenció de seguir amb el nou projecte en què estem treballant al Montsec profund. Abans d’arribar ja veiem què hi ha força neu i fem un canvi de plans, anem cap a Terradets, on ens rep la boira i les parets mullades??? Mitja volta i al final ens refugiem finalment a Sant Llorenç de Montgai.

Al final ens decidim per anar a la via Martinetti de la Paret de l’Os. L’inici està força embrossat  i dubtem, però al final trobem els restes d’una fletxa pintada amb pintura vermella.
 DADES
Primera ascensió: 7/05/1975
Per: R. Pach, J. Martínez.
Equipament: Burins, pitons, ponts de roca i parabolts.
Material: Friends fins el Camalot del 2, 15 cintes exprés, 2 plaquetes recuperables, estrep.
Dificultat: Obligada V+/A1. Al segon llarg, la primera part és en adherència relliscosa, si no anem bé en aquest tipus d’escalada pot ser 6a.

Primer llarg, pugem per un ressalt brut  fins a una gran llastra on trobem uns passatges atlètics per superar-la i què ens deixen a una vira herbosa on trobem la R1.
Segon llarg, comença per una placa amb liquen on hem d’anar en adherència relliscosa, trobarem un pitó (amagat) i dos parabolts, tram delicat. Després anem a l’esquerra a buscar el díedre en diagonal a la dreta  fins a un espit on deixem el díedre i pugem directament, roca a controlar, fins assolir una gran vira què seguim a l’esquerra fins a trobar la R2, dos parabolts.
Tercer llarg, pugem en A1 per la fissura (6c) el primer tram i seguim per un díedre fins a la R3 un parabolt i un pont de roca a reforçar.
Quart llarg, curt però intens, sortim a l’esquerra per accedir a una fissura-díedre per on pugem, passatges molt atlètics 6a+ (V+/A0). R4 dos parabolts.
Cinquè llarg, sortim a l’esquerra per accedir a un díedre per on pugem per sortir a la dreta un cop superat un passatge desplomat, també és pot seguir pel díedre.

En resum una bona via treballosa, en el seu estil, què va millorant a mida què anem pujant, tres darrers llargs molt bons.

Per: Remi Brescó, Josep Santasusana, Joan Asín.

primer llarg
segon llarg
segon llarg
a la R2
a la R2
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
quart llarg 
inici cinquè llarg
a la R4
FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! com es menja això d'adherència relliscosa ? quin patir no? ja que si rellisca, rellisca ha ha ha.

joan asin ha dit...

Jaume adherencia com tècnica sense adherència la roca je,je

Anònim ha dit...

No hi ha roca relliscosa, sinó alpinistes inexperts... Ha, ha, ha!