dijous, 2 de març del 2017

SÒCOL DEL MONT-ROIG. DÍEDRE SELVÀTIC.

1/03/17. Anem cap el Mont-Roig sense tenir clar a quina via anirem, al final ens decidim pel Díedre Selvàtic al Sòcol del Mont-Roig.

El nom de la via ja ho diu tot, díedres i selva, doncs això és la constant què trobarem. Dels quatre llargs pròpiament dits tres son en díedre, la vegetació és present i la roca a controlar més per l’aparença què en la seva solidesa, de fet no hem tingut cap ensurt. A destacar el díedre del tercer llarg (per nosaltres) què per si sol ja mereix anar-hi. La via està pràcticament neta, ens haurem d’anar auto protegint amb flotants, només trobarem 4 ponts de roca i un espit, en els llargs i  reunions. A nosaltres ens ha agradat, una bona via d’aventura què et deixa bon regust, un cop feta. No apta pels amants del parabolt i l’escalada “Love Climb”.

DADES
Primera ascensió: 4/10/1997
Per: A. Soriano, E. Contreras.
Equipement: Practicament desequipada, només trobarem 4 ponts de roca i un espit.
Material: Tascons, Friends fins el Camalot del 3, opcional repetir semàfor aliens i algun mitjà, 12 cintes exprés.
Dificultat: V+ a equipar. Obligada V/A0

Accés: Un cop passat Camarasa, direcció Tremps, i el pont del riu, trobarem un aparcament a mà dreta on deixem el cotxe. Des d’aquí ja identifiquem la via, seguim la carretera fins a una torrentera per on podem pujar, anirem trobant fites i amb una mica d’intuïció arribarem al peu de via, en uns 30/40 minuts.

El primer llarg ja ens posa en antecedents, segueix un díedre herbós per sortir a l’esquerra a buscar un arbre (baga), després per un feixa herbosa fàcil fins la paret què tenim al davant, muntar reunió en un pont de roca, és pot reforçar.

Segon llarg , seguim a l'esquerra per la la feixa herbosa, fins un ressalt un cop superat muntem reunió al peu del gran díedre en un arbre.

Tercer llarg, és el llarg estrella, pugem per díedre mantingut i atlètic a equipar, sortim a la dreta on muntem la reunió d’un espit, a reforçar.

Quart llarg, segueix per la placa en tendència a la dreta, van apareixen preses pels peus con si fos un escala, un cop superat sortim a un feixa herbosa, la travessem i superarem un ressalt, reunió al peu d’una fissura-díedre.

Cinquè llarg, pugem per la fissura díedre, trobarem un pont de roca, seguim fins a la gran feixa on acaba la via. Reunió en un arbre.

Descens, seguim la feixa cap a l’oest per un corriol què ens porta a una ampla canal per on baixem per pedres inestables, un pel angoixant, fins a la carretera, 45 minuts aproximadament.

En resum una bona via pels amants de les vies d'aventura, on cal anar atents.

Per: Armando Cobo, Joan Asín.

al primer llarg

primer llarg

tercer llarg
tercer llarg

arribant a la R3

a la placa del quart llarg
quart llareg

cinquè llarg
cinquè llarg
arribant a la R5

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona! després de la Diedros Màgicos aquests t'hauran semblat senzills.

joan asin ha dit...

Bé segueix la línia de la "Díedros Mágicos"però una mica més senzillla, la roca demana atenció. Bona opció d'aventura.