dijous, 27 de febrer del 2020

MONTSERRAT. CODOLOSA, INTEGRAL Via ALIMERA-D'OMBRES I DE LLUMS

26/02/20. Avui ens reunim amb la colla dels dimecres, ara feia dies què no ens trobàvem, xerradeta i posada al dia. Els compromisos de diversos company han fer què quedéssim a Montserrat. El Josep comenta una nova via? A la part de dalt de la Codolosa i què amb la Isabel ja han fet, doncs és una bona proposta i cap allà què anem.

La Isabel, el Genís i el Josep Estruch, faran cordada i amb l’António i el Josep Bellmunt en farem un altre.

Nosaltres comencem per la via Alimera, tres llargs de corda de V , ens deixen a la gran feixa. Pleguem cordes i pugem primer recta fins el peu d’un esperó i després anem a la dreta fins a trobar el peu de via (fites). Hem trobat una via amb les assegurances llargues, al segon i sobre tot al tercer llarg, els dos passatges de 6a del tercer llarg les assegurances allarguen molt i tenen mala caiguda, anirà bé un estrep i antena, els parabolts no estan col·locat al millor lloc per anar en lliure, peròmaixò només és el meu parer clar.  Un cop a la R3 hem de pujar per la carena herbosa fins a trobar el camí de les bateries, per on baixarem.

DADES

Primera ascensió: 2002
Per: J. Santana, M. Martín.
Equipament: totalment equipada amb espits.
Material: 6 cintes exprés.
Dificultat: V.
Orientació: sud
Roca: Conglomerat








DADES

Primera ascensió: 2019
Per: Furtiu de la Codolosa
Equipament: totalment equipada amb parabolts
Material: 10cintes exprés. Estrep i tramposa (opcional)
Dificultat: 6a. V+/Ae obligat
Orientació: sud
Roca: Conglomerat

Primer llarg, segueix un esperó fins a una corda fixa, anem a la dreta i baixem una mica a buscar una placa què ens porta a la R1.

Segon llarg, sortim amb uns passatge atlètic en bavaresa i anem a l’esquerra a buscar l’esperó, el primer passatge el parabolt et treu en fora, pas A0 i seguim l’esperó amb les assegurances allunyades.

Tercer llarg, sortim a l’esquerra a buscar la placa, el primer passatge de la placa trobem un passatge molt llarg , amb mala caiguda, després d’intentar-ho ens assegurem utilitzant una antena per agafar el següent parabolt, seguim, les assegurances allarguem, ara en flanqueig a la dreta a buscar de nou a la vertical on trobem un altre passatge molt llarg, un cop superat la dificultat baixa i arribem a la R3. Llàstima què amb una mica de variar la col·locació de les assegurances és podria fer millor en lliure, sense patir.

Bé en resum una via més a la zona furtiva de la Codolosa....on van apareixen vies?

Una opció per a fer metres començant per la paret de la Codolosa.

Per: Josep Bellmunt, Antonio Gómez, Joan Asín.