diumenge, 7 d’agost del 2011

CAVALLERS, Paret on peta el Riu Malo, via INDIRECTÍSIMA

3/08/11. De Llauset passem a Cavallers, aquest dimecres la previsions però no son molt bones donen possibilitats de pluges a partir de les 12h. Al final ens decidim per anar a la via que teníem prevista la Indirectísima i si plou ja baixarem.

La Paret d'on peta el Riu Malo

L'aproximació la fem per la banda esquerra seguint un camí fressat fins a trobar un tram equipat que ens permet flanquejar un tram de plaques a la vora de l'aigua. A partir d'aquest punt ja anirem buscant el camí amb ajut de la intuïció fins arribar a peu de via.

l'Antxi i en Llorenç fent el flanqueig equipat

la presa de Cavallers

ressenya

Aquesta via és una de les clàssiques de la zona i realment ens ha agradat força, un festival de plaques per a practicar l'adherència. 
El primer llarg comença per una placa ajaguda que ens permet escalfar l'adherència. R1 50m.
El segon llarg totalment en flanqueig per placa molt ajaguda fins els darrers metres on canvia i trobem uns passatges verticals fins a trobar la R2 40m al peu d'un marcat díedre.
El tercer llarg segueix íntegrament el díedre totalment net d'assegurances on podem posar friends al gust. La primera part el díedre és més ajagut i la segona part més vertical. R3 45m.
Aquí cal fer un canvi de reunió R3bis 10m.
El quart llarg la cosa canvia davant tenim una gran placa. L'entrada la podem fer directament 6b o per la dreta V, de segons hem anat per la variant directe fem A0 al parabolt per col·locar-se i buscant l'aresta de l'esquerra de la placa que ens permet trobar preses per poder passar. La placa és mantinguda, ben assegurada però que requereix navegar per anar trobant els passatges. El darrer tram anem a buscar una mena de bavaresa a l'esquerra, que resulta més fàcil del que aparenta. R4 55m.
El cinquè llarg és totalment de flanqueig a l'esquerra fins arribar a un balcó on muntem la R5 25m.
El sisè llarg comença per una placa vertical i mantinguda. Després continuem per una zona més ajaguda directament fins un punt que en tendència a l'esquerra per una placa entrem a la R6 50m.
El setè llarg flanqueja a l'esquerra fins posar-se sota d'un sostre i que pugem directament amb un pas atlètic i obligat V+. R7 en uns arbres 50m.
El descens el fem en ràpel, anem a la dreta fins a trobar una instal·lació de la via veïna per on baixem en quatre ràpels, el darrer de 60m justos (és pot fer en dos de 30m, instal·lació intermitja).
La via està equipada amb parabolts a les plaques i reunions però cal portar Friends fins el 3 de Camalot per assegurar les fissures. Via molt recomanable.
El temps ens a respectat tot i que de tant en tant els núvols negres anaven amenaçant, però el vent els anava fent passar. Quan hem arribar al bar per fer la cervesa ha caigut una de bona, uff ha anat de poc.
Per Arantxa Cardús, Llorenç Vallès i Joan Asín.
a la placa ajaguda del primer llarg

placa vertical d'entrada a la R2

arribant a la R3 després del díedre

a la magnífica placa del quart llarg

l'Antxi a la R5

a la vertical placa de sortida del sisè llarg

superant el pas del sostre V+, del setè llarg 

abans d'arribar al sostre, llarg setè

al final de la via

la tornada la fem per l'altre costat de la presa, però cal travessar el riu

2 comentaris:

Llorenç ha dit...

je je je! en aquesta si que vam tenir sort! la meteo ens va respectar fins al darrer moment! lo normal hagués estat una bona remullada per les plaques..i ver per on ens va deixar arribar just a la cerveseta!

joan asin ha dit...

Llorenç tot uns professionals,je,je