dijous, 26 de novembre del 2020

ABELLA DE LA CONCA. Via JOAN-FRANCESC.


25/11/20. Quedem amb l'Antoni què està retornant a la vertaquilitat i també s'apunten la Isabel i l'Antonio. La proposta és la darrera línia oberta a Abella de la Conca, pel Francesc Panyella i el Joan Baraldés. El dia amenaça pluja però cap a ponent sembla què aguantarà. La via segueix la tònica de les darreres obertures d'aquesta cordada, una via què enllaça ressalts tallada per dues feixes i què acaba al no res. El descens per la via amb ràpels i desgrimpades. Trobarem tres ressalts el primer amb tres llargs de corda, un ressalt inter-mig d'un llarg i un darrer ressalt amb dos llarg. El descens el podem fer amb ràpels de 30m, atenció al segon (sisè llarg) què fa 32m, haurem d'aprofitar el xiclet de la corda i desgrimpar  aprofitant unes branques. La via està totalment equipada amb parabolts, algun friend mitja-petit opcional. La dificultat obligada és de V/A0. Bona roca i passatges atlètics, millor del què pot semblar a primera vista.

Per: Isabel Notivoli, Antonio Gómez, Antoni Peris, Joan Asín.




DADES

Primera ascensió: octubre 2020

Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 12 cintes exprés, algun fiend petit-mitja opcional.

Dificultat: 6a. Obligada V/A0.

Roca: Calcari.

Orientació: sud.

Aproximació: Aparquem a l'entrada del Poble i pugem per una dracera fins a peu de parets, el camí flanqueja cap a l'esquerra, el seguim fins abans d'entrar a una canal tartera. FJ pintat a peu de via a l'esquerra d'una zona d'esportiva,

Descens: en ràpel per la via, 2 ràpels de 25-32, fins auna feixa, desgrimpem (fites) fins a la R4, ràpel 25m i tornem a desgrimpar fins a la R2 on fem dos ràpels més 25-30.


segon llarg


tercer llarg
quart llarg

sisè llarg


setè llarg


FOTOFINALVIA
RAPEL


FOTOCORDADES