diumenge, 17 d’octubre del 2021

VIES ADÉU ESPANYA-AINA. PARET DEVESSÓ.MALANYEU

16/10/21. Avui quedem per anar a Malanyeu amb el Josep Coll, ara feia temps que no coincidíem. Arribem a Malanyeu i ja força boletaires i alguna furgo d'escaladors aixecant-se. Al final decidim fer vies sense complicacions, com el Josep no ha fet la via Adéu Espanya anem a fer-la. Després d'algun dubte la trobem , quan estàvem a la segona reunió ha començat a arribar una munió d'escaladors què han ocupat totes les vies de l'entorn, sembla què hi han cursets d'escalada?.  Quan rapelem tenim una bronca amb una cordada què pujava, què si han caigut pedres, què si heu tirat les cordes....?? si tens una cordada davant i et poses a escalar qui assumeix el risc de si cau una pedra? és evident què no anem tirant pedres, però les maniobres amb cordes originen caiguda de pedres difícil de controlar. 

Un cop a peu de via volíem fer la via Independència què tampoc ha fet el Josep però ha estat impossible, anem seguint la paret a l'esquerra fins què trobem un pany sense cordades i ens decidim per la via Aina. El dia a començat fred però ara la calor "apreta" de valent, així què donem la jornada per acabada.

Hem començat sols i hem acabat en un desgavell de gent pujant i baixant per tota la paret...

Per: Josep Coll, Joan Asín.


DADES Via ADÉU ESPANYA

Primera ascensió: gener 2014.
Per: Joan Baraldés, Antoni Alarcón.
Equipament: totalment equipada amb parabolts i ponts de roca
Material: 10 cintes exprés, algun friend opcional
Roca: calcari.
Orientació: sud
Dificultat: V+.

Descens amb ràpel per la via.

La via té quatre llargs de corda, el primer amb entrada a estudiar i després seguir la gran placa en tendència a l'esquerra fins a la R1. El segon llarg, comença amb uns passatges fins i després seguim una fissura (possible posar-hi algun friend) que dona pas a una placa on anem en tendència a la dreta fins a la R2. El tercer llarg és molt bo placa amb bones preses i dificultat mantinguda de V fins a la R3. El quart llarg és el menys agraït, comença seguint un esperó hi ha una variant què va a l'esquerra per un terreny més factible, l'original després del pont de roca de l'esperó va a buscar una placa a l'esquerra, baga en un arbre sec a dalt, passatge de col·locació a la placa després seguim per un díedre fins el cim, l'altre cop que la vaig fer va ser per aquí, aquest cop em fet la variant fàcil.

Via recomanable.
primer llarg

primer llarg

segon llarg

tercer llarg

arribant a la R3

quart llarg

Via AINA

DADES Via AINA.

Primera ascensió: agost 2010.
Per: Joan Baraldés, Jordi Martínez.
Equipament: totalment equipada amb parabolts i ponts de roca
Material: 10 cintes exprés, algun friend opcional
Roca: calcari.
Orientació: sud
Dificultat: 6a-. V/A0 obligat.

Descens en ràpel per la via.

La via te tres llargs de corda, el segon te el passatge clau de la via 6a-, no obligat.

Via recomanable.
primer llarg

primer llarg

segon llarg

segon llarg

segon llarg

arribant a la R3

FOTOCIM

1 comentari:

Joan Baraldes ha dit...

Bona matinal Joan, malgrat le bronca amb les cordades veines.
Salut i a escalar