diumenge, 16 de gener del 2022

Via: INTEGRAL SAFARI. SERRAT DE LA PALOMERA. MONTSERRAT.


14/01/22. Quedem amb la Isabel per a una matinal a Montserrat, sense pla previ ? al final surt una "excursió-escalada" que la Isabel ja ha fet amb el Josep Estruch (Els Visas).

Un proposta de la Factoria "Germans Masó" en un racó salvatge enllaçant quatre ressalts arribant al Turó del Pi, a la vessant oest del Serrat de la Palomera. El quatre llargs son bons i millor del que sembla a primera vista. Roca típica de cara nord ,polida. 

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.

ressenya germans Masó

DADES

Primera ascensió: 23/03/2013
Per: Òscar i Albert Masó García.
Roca: Conglomerat.
Orientació: nord-oest.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts i un pitó
Material: 10 cintes exprés, bagues per a arbres/savines i algun friend,
Dificultat: V+. Obligat V/A0


Aproximació: De l'aparcament de Can Jorba, anirem a  Can Jorba, seguim per la pista fins a un camp d'oliveres  el travessem i pugem per la Coma del Pastor, quan el camí creua el torrent i segueix per un pendent a l'esquerra, hem de seguir per un esperó a buscar el peu de via, pujada selvàtica seguint un corriol.

Descens: Segons la ressenya parla d'un ràpel què ja no hi és. Del cim seguim pujant direcció sud (Cap el Serrat de la Palomera) fins a trobar un camí sinuós, nosaltres hem anat cap a l'oest (dreta) i baixant per terreny de "cabres" seguint canals i esperons fins què hem anat a l'esquerra a buscar l'aresta del Serrat de la Palomera, baixem fins a trobar el camí de la Palomera que ens porta a la pista i Can Jorba, calcular una hora llarga. Un altre possibilitat és un cop al camí anar cap l'est (esquerra) a buscar el coll del Mosset i baixar per la Coma del Pastor o pel camí de la Palomera.
Primer llarg, és el més difícil, per placa polida (roca típica cara nord) en tendéncia a la dreta a buscar un esperó per on puja. Cal anar de parabolt a parabolt V+ no obligat, nosaltres hem fet algun A0. R en un arbre.

Segon llarg, canvi de reunió, placa que seguim de dreta a esquerra amb un ressalt vertical , abans  de sortir a terreny fàcil, R en un arbre.

Tercer llarg, canvi de reunió, hem d'anar a l'esquerra a busca el següent ressalt, pugem per la placa, curta però mantinguda, baixem a buscar el peu del següent ressalt. R en arbre.

Quart llarg, pugem per placa fins una fissura i passem a l'esperó passatge atlètic seguim fins el cim, R en Pi.





FOTOCIM


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una dels Masó que no he fet ! Enhorabona. Us ha agradat?

joan asin ha dit...

Tots el llargs tenen el seus passos, bona via en el seu estil.