dimecres, 18 de gener del 2023

VIA D'EN PITU sortint per ARESTA DELS MARGES. ELS GRAUS. MONTSERRAT.


18/01/23. Vent i fred per avui quedem a Collbató sense un pla clar, al final anem a la via D'EN PITU als Graus però l'allargarem fins el camí de les Bateries. Anem quatre així què farem dues cordades, la Isabel i el Josep aniran primer i després nosaltres amb el Xavier.

Tot i les baixes temperatura amb el sol hem pogut escalar prou bé, a dalt el vent gelat s'ha fet notar, però ja havíem acabat.

Fem la via del Pitu i del cim de l'Agulla fem un curt ràpel fins a una cornisa i seguim per l'Aresta dels Marges, afegint tres llargs de corda fent ressalts. Sortim a una gran feixa i pugem fins a trobar el camí de les Bateries per on baixarem. Al final han sortit 8 llargs de corda intercalant feixes....

Per: Isabel Notivoli, Josep Estruch, Xavier Samsó, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió:2008

Per: Josep Moragas, Joan Abril, Ramón Majó, Montse Collada, Glòria Llavador, Enric Sales.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 8 cintes exprés.

Dificultat: 6b. Obligat V+/A0.

Orientació: sud.

Roca: Conglomerat.

Primer llarg, per placa fins la R1.

Segon llarg, sortim verticalment i anem a l'esquerra per un díedre i passem un desplom en tendència a l'esquerra 6b (V+/A0), un cop superat seguim fins un díedre desplomat un cop superat trobem la R2.

Tercer llarg, per una feixa caminant-grimpant fins a la R3.

Quart llarg, pas desplomat d'entrada  (A0) i despres per placa V+  uns metres i després en tendència a la dreta per placa fins a la R3.

Cinquè llarg, superem un ressalt, creuem una cornisa i seguim per la placa cap a l'esquerra a buscar l'esperó per on pugem fins el cim. El primer pas directa al pabrabolt és V+, entrant per la dreta IV+.

Del cim fem un curt ràpel a l cornisa i anem a la dreta a buscar una placa per on pugem 1 parabolt, un cop superada seguim per la feixa a buscar el següent ressalt.

Setè llarg, pugem verticalment i flanquegem a l'esquerra a buscar un pitó, pugem verticalment i sortim a un altre feixa seguim fins el darrer ressalt.

Vuitè llarg, per un esperó  fins a la següent feixa on s'acaben les dificultats. 

Seguim pujant fins el camí de les Bateries per on baixarem.

















FOTOCIM