divendres, 27 de gener del 2023

Via LA SALVADORA. PARET DEL DEVESSÓ. MALANYEU.

VIA LA SALVADORA


26/01/23. Dies gèlids on cal cercar llocs arrecerats al sol. Malanyeu és un d'aquests llocs. A l'arribada estem sota zero però el sol ja està arribant a la paret, molt tapats fem l'aproximació. A peu de via al sol ja s'està bé, tot i la baixa temperatura. Avui som quatre i farem dues vies paral·leles. El Juli i l'Alfons és posen a la via Montse Curto i amb el Ramir farem la via Salvadora.

La part esquerra de la paret és un gran "plafó de roco" on és creuen les vies què van a tocar. La via La Salvadora comença a la dreta de la via Montse Curto coincideix a la R2 d'aquesta, segueix el primer tram d'aquesta i passa a buscar la placa de l'esquerra per on puja al cim. La via Montse Curto està equipada amb parabolts i La Salvadora amb burins. La via Salvadora te dos llargs de corda, un primer  de 55m, si anem amb cordes de 50m el segon haurà de pujar fins el primer burí. Una via curta però què et deixa satisfet i on cal escalar.

Com és aviat anem a la via Malalts de Roca.

Via Montse Curto, Alfons Esterlich i Juli Lladó.

Via La Salvadora, Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1989

Per: O.Ribera, M.Ribera, D.Molina, R.Horta.

Equipament: burins, ponts de roca, espits al tram compartit amb via Montse Curto.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins C1.

Dificultat: V+. Obligat V/A0.

Orientació: sud.

Roca Calcari.

Descens: Amb dos ràpels per la via Montse Curto.

Primer llarg, burí amb el nom pintat a peu de via, pugem a la dreta de la via Montse Curto, on veiem 2 burins, després del segon burí anem a l'esquerra, tram amb roca a controlar, per entrar a un díedre. Seguim el díedre herbós en tendència a la dreta per entrar a la gran placa. Pugem per la placa compacta seguim els burins què allarguem, cal anar navegant tot cercant el passatge, a la part final baixa la dificultat, trobem ponts de roca. Seguim fins a la R1. (R2 Montse Curto). El llarg té 55m.

Segon llarg, pugem per un esperó equipat amb espits (Montse Curto) i passem a l'esquerra a cercar la placa per on pugem a buscar una fissura i seguir per la placa , pont de roca. En aquest tram podem posar algun friend.

Via recomanable, on cal escalar. 

primer llarg

Juli al segon llarg Montse Curto

mantinguda placa primer llarg La Salvadora


segon llarg


FOTOCIM

FOTOGRUP