divendres, 27 de gener del 2023

Via MALALTS DE ROCA. PARET DEL DEVESSÓ. MALANYEU.


VIA MALALTS DE ROCA

26/01/23. Després de fer la via La Salvadora, anem a la via Malalts de roca què va a l'esquerra de la via Aina, una via equipada bàsicament amb ponts de roca i algun parabolts aïllat, és l'al·licient d'aquesta via. Quan començo a pujar ja vaig trobant algun parabolt afegit amb pols encara??...al final s'han afegit 5 parabolts, 3 al primer llarg i un al segon i un altre al tercer....Personalment crec què li han tret la gràcia què tenia aquesta via, ara ha quedat una via totalment equipada i sense cap pas obligat, una llàstima. No hem xapat els parabolts afegits, tret del segon llarg però és pot posar un friend. Ara és podria canviar el nom  per "MALALTS DEL PARABOLT"

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: abril 2014

Per: Antoni Alarcón, Joan Baraldés.

Equipament: Parabolts, ponts de roca.

Material: 10 cintes exprés, joc aliens opcional.

Dificultat: V+. Obligat V/A0.

Orientació: sud.

Roca Calcari.

Descens: Amb dos ràpels per la via Aina.

Primer llarg, MR pintat a peu de via, pugem per la placa fins a una savina i passem a la dreta, pas atlètic i seguim per la placa-esperó fins a la R1.

Segon llarg, sortim per la placa en tendència a l'esquerra pugem verticalment a buscar una placa vertical què fem en tendència a l'esquerra pas V+ (no obligat), un cop superat aquest passatge anem a la dreta a buscar la R2.

Tercer llarg, seguim un díedre en tendència a l'esquerra per accedir a una placa per on pugem fins el cim, millor muntar R a la via Aina, seguint uns metres per l'aresta.

primer llarg

segon llarg


tercer llarg



FOTOCIM


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan ! enguany a Malanyeu també hi fa força rasca, i és que de moment d'anticiclò es de res....