divendres, 31 de març del 2023

CRESTA URQUIZA-OLMO. MONTFALCÓ.


28/03/23.  La Cresta Urquiza-Olmo és una cresta llarga d'uns 550m, el primer llarg és difícil 6a, si volem fer una escalada més homogènia podem entrar  directament a la R2, com hem fet nosaltres. L'escalada de la cresta requereix habilitat amb les maniobres amb la corda, degut als ràpels i  despenjades, sinó el temps és pot allarga bastant. De la R2 a la R5 ho hem fet a l' "ensamble". Després tenim un seguit d'agulles on haurem de fer ràpels, ha destacar el de la R9 on millor fer-ne dos (10-30) amb un curiós bloc encastat, què ens deixa al fons d'una "trinxera" (avenc), sortirem escalant un ressalt  a l'altre vessant. Seguim un altre tram d'agulles fins al darrer llarg què ens deixa a la cresta cimera.

Una curiosa i agradable cresta on cal anar per feina. Molt recomanable.

Per: Alfons Esterlich, Ramir Aparisi, Isabel Notivoli, Joan Asín.




RESSENYES LUIS ALFONSO (LUICHY)


DADES

Primera ascensió: 2003.

Per: Juan Urquiza, Joaquín Olmo.

Equipament: parabolts.

Material: 12 cintes exprés si fem el primer llarg, algun friend, bagues per savines.

Dificultat: 6a. V+/Ae obligat. Si entrem directament a la R2, des del camí abans d'arribar a baix, en aquest cas la dificultat és de V.

Orientació: est, però al escalar les agulles anirem canviant d'orientació.

Roca: Calcari.

Aproximació: Des de Montfalcó agafem el camí cap a l'Ermita de Santa Quitèria a l'esquerra de la creta. Seguim per la cresta i al segon coll hem d'anar a l'esquerra on trobem trams equipats amb cadenes i cables (camí de les Cireres d'Arboç). El camí baixa però a l'alçada de l'Agulla Montserrat Clotet, puja i on trobem passatges curiosos entre bolcs. Seguim fins el final de la cresta. Si volem començar a la R2, haurem de pujar-hi abans d'arribar al final. També podem pujar per l'altre vessant un cop passat el peu de via, en aquest cas haurem de pujar per terreny herbós amb intuïció. 1-1:30h.

Retorn: Un cop arribats a la darrera reunió, pot de registre, haurem de seguir grimpant per la llarga cresta, amb passos de II/III fins a trobar el camí de les Cireretes d'Arboç què ens porta a l'Ermita de Santa Quitèria i a Montfalcó. 45 minuts/1h




















FOTOCIM


1 comentari:

Gatsaule ha dit...

Molt bona, aquesta. A mi també em va agradar molt!! Un fart d'escalar!