dijous, 6 de juliol del 2023

Via LA RAMPA. PARET DE LA CODOLOSA. MONTSERRAT.

5/07/23. Avui donades les prediccions meteorològiques, anem a la Paret de la Codolosa. El Ramir i el Felip comencen per la via Joan's i segueixen per la via l'Aniversari de l'Ernesto. Amb la Isabel anem a la via de la Rampa.

La via de la Rampa va ser la primera via què seguia per un segon esglaó de la paret de la codolosa. Sis llargs de corda amb un canvi de la reunió 4 per una feixa caminant uns 80m. Podem enllaçar llargs. Una via què va seguint la lògica en tot moment. La via ara ja està molt polida sobre tot la part difícil del segon llarg.

Una bona opció per a fer metres.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 2003.

Per: José Vázquez, Juan Amat.

Equipament: espits i algun parabolt.

Material: 10 cintes exprés, semàfor d'aliens, 0,75.

Orientació: sud.

Roca: Conglomerat.

Descens: De la R7 pugem una mica i anem a l'esquerra a buscar la Drecera de Fra Garí.

Primer llarg, comença per un fissura díedre desplomada, ara molt polida, millor entrar per l'esquerra inici via Indignats i anar a la dreta. pugem per una placa i seguim per un díedre fins a la R1.

Segon llarg, fem un ressalt què ens deixa al peu d'una placa polida pugem seguint les assegurances, després seguim per una placa fins el peu d'un marcat díedre. R2 1 espit completar amb algun friend.

Tercer llarg, per díedre atlètic i de bon fer, la R la trobem a l'esquerra.

Quart llarg, sortim a l'esquerra fem un ressalt fins el peu d'una placa per on pugem, podem posar un totem lila o alien vermell, seguim per placa vertical fins a la R4.

De la R4 seguim per la feixa caminant fins a la propera paret/Agulla, uns 80m.

Cinquè llarg, inici vertical amb bones preses V un pas V+, després seguim la placa més amablement fins a trobar la R5. Roca espectacular.

Sisè llarg, canvi de reunió fins el proper ressalt.

Setè llarg, aquest darrer llarg el podem fer per 3 variant, nosaltres hem sortit per l'original, seguin un díedre amb roca trencada aparent però què esta força bé, haurem de posar algun friend, passem a la dreta per sota d'un sostre  on trobem dos espits. Sortim per un díedre desplomat, passatge atlètic (2 espits) 6a no obligat (V+/A0).

primer llarg, entrada per l'esquerra via Indignats


segon llarg


tercer llarg

díedre tercer llarg, foto Ramir Aparisi

quart llarg



quart llarg



setè llarg



CIM

FOTOCIM