divendres, 28 de juliol del 2023

Via RIOBI. CALAMÉS. ARIÈGE.


26/07/23. Anem a la Dent d'Orlu amb l'idea fer una via a la vessant est, a l'arribada a l'aparcament ens diuen què a la nit a plogut ??...ens equipem i pugem amb diverses cordades què també van a la vessant est. Quan ja estàvem arribant al coll veiem què un guia amb dos clients està baixant, ens comenta què la paret està molt mullada, uff, sense dubtar ens donem mitja volta. Desprès de valorar diverses opcions ens decidim d'anar a Calamès. 

A Calamés vaig fer el Pilier des Cathares en una primera visita, avui farem la via RIOBI què va a l'esquerra. La via és una combinació de varies vies, totalment equipada amb parabolts i algun pont de roca, anirà bé portar algun fríend.

Al final hem pogut escalar.

Per Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Equipament: parabolts i algun pont de roca.

Material: 12 cintes exprés, algun friend opcional.

Dificultat: V+ 1 pas 6a-.

Orientació: sud

Roca: Calcari.

Informació: Calamés.

Aproximació: Haurem d'anar a Tarascon i agafar la carretera què va a Massats i passa pel poble de Calamés. A la sortida del poble trobem un aparcament on deixar el cotxe. Pugem cap el poble i on cop passada l'Església trobem un camí marcat vermell-groc, què ens porta cap a les parets, passat el primer grup de parets, agafem un corriol què ens puja a la zona del Pilier des Cathares, nom pintat a peu de via.

Descens: Del final de via seguim l'aresta cap a ponent fins a una torre de guaites en runes, seguim un camí (fites) què ens retornem a l'aparcament.

Escalada de placa mantinguda en el V-V+ mantingut. Escalda vertical on sempre van sortint les preses. Al tercer llarg, trobem un passatges vertical on cal trobar la seqüència, aquí hem posat un totem negre, passat aquest pas anem a la dreta i pugem per un díedre fins a un parabolt (alt) on hem de passar a la dreta, pas atlètic, on trobem la R4. El tercer llarg té un primer tram de placa tècnica i després segueig una aresta fins a la R5. Aquí fem una canvi de reunió. El darrer llarg, comença per una placa d'adherència, seguit de placa vertical, anem a l'esquerra i pugem verticalment fins el cim.


primer llarg


segon llarg


tercer llarg



quart llarg

sisè llarg



FOTOCIM