dimarts, 30 de gener del 2024

Vies. DÍEDRE, ARESTA ESPINALBET, PLACA DE LA LLUM. SANTUARI DE CORBERA.

29/01/23. Avui anem al Santuari de Corbera on la cordada Francesc Panyella-Joan Baldés han obert tres vies i una quarta apunt de sortir del forn. Les xarxes no paren de sortir piulades sobre aquestes vies.  La idea és fer les tres vies. Aquesta paret cal rapelar-la primer i després fer la via, comencem per la via Aresta Espinalbet, fem un ràpel amb una corda de 60m fins a peu de via i la deixem fixa. Amb  l'altre corda de 60, fem la via en un llarg (es pot fer en tres). Tornem a rapelar fins a peu de via i un passamà a l'esquerra ens deixa al peu de la via del Díedre. El fem amb dos llargs de corda, recuperem la corda del ràpel i pugem uns metres (corda fixa) i anem a la dreta a buscar la via Placa de la Llum. Tornem a repetir la història fem un ràpel de 60m fins a la R1 i un altre fins a peu de via. Aquesta via la fem en dos llargs de corda un fins a la R2 i un altre fins el cim. Les vies estan totalment equipades amb parabolts, ponts de roca, bagues en savines, pitons. 

Vies LOVE CLIMB, de consum, no aconsellable de fer-les si hi ha alguna cordada a la via.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín


DADES

Vies obertes finals 2023 
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.
La via Placa de la llum la va obrir el Joan Casòliva el 2008, amb ponts de roca, bagues en savines i 2 espits. Res a veure de com està ara. M'hauria agradat fer-la com és va obrir. Re-equipada per Francesc Panyella, Joan Baraldes.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts, pitons, ponts de roca, bagues en savines.
Material: 10-14 cintes exprés, algun friend/tascó opcional
Dificultat: V. Algun passatge de V+ no obligat.
Orientació: sud-est. 
Roca: Calcari.

Aproximació. Des de Berga hem d'agafar la carretera cap a Rasos de Peguera, fins el poble d'Espinalbet, (càmping) agafem una pista cap el Santuari de Corbera, abans d'arribar-hi trobem una pista què surt a la dreta, podem deixar el cotxe en aquest punt. Baixem per la pista fins a un prat, a la dreta trobarem fites què ens portem a l'inici dels ràpels. Accés en ràpel fins a peu de via millor deixar una corda de 60 fixa al rapelar, per evitar què s'engantxin els ràpels en soques i vegetació.

Tornada: Caminant.

Informació: Aresta Espinalbet Col·leccionista de vies, Díedre Guillem Arias, Placa de la Llum Manel&Ita, Col·leccionista de vies.

ARESTA D'ESPINALBET, pugem per  placa i seguim per un díedre amb bavaresa, passatges atlètics, tram mantingut , de la R2 seguim per pla placa de la dreta i després anem a l'esquerra a buscar l'esperó què el seguim fins el cim.

DÍEDRE, comença per un esperó i flanquegem a l'esquerra a buscar un díedre amagat, el seguim fins a trobar la R2 de l'Aresta d'Espinalbet. Sortim a l'esquerra seguim l'esperó què una mica més a dalt coincideix amb el tercer llarg de l'Aresta.

PLACA DE LA LLUM, entrada atlètica i flanqueig a la dreta a buscar la placa per on pugem a la R1. Sortida amb un passatge desplomat V+ no obligat, seguim per la gran placa amb canaleres abans d'arribar a la R2. Sortim a la dreta fem uns ressalts i per terrenys fàcil seguim fins a la R3.

via Aresta Espinalbet


via del Díedre





via Placa de la Llum




FOTOCIM

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, us les heu cruspit en un plis-plas.

Joan Baraldes ha dit...

Bona ressenya Joan.
Salut i a escalar

Joan Baraldes ha dit...

Ja està acabada "La via dels Iaios" V+(V Ae) mantinguda en les tres tirades

Gabriel ha dit...

Hola Joan, volia saber si per adalt es por anar d una vía a l altre.Ho dic per que portem cordes de 50 i en una de les vies cal 60 metres.Gracies.

Joan Baraldes ha dit...

Gabriel, per dalt es pot anar a les 4 vies.

Gabriel ha dit...

Gracies Joan , ja anirem.