divendres, 31 de maig del 2024

Via "CLÁSICA CARA OESTE". MALLO CORED.


30/05/24. Després de l'escalada d'ahir, avui el Ramón proposa anar al Mallo Cored, així què dit i fet anirem els quatre.

La via " Clásica cara Oeste", és una clàssica imprescindible, un "Petit Four" què és fa curta. Un tast de l'escalada Riglera, trobarem plaques amb ressalts (panzas), xemeneia i una aresta/esperó amb "bolos" generosos. Una dificultat amable i totalment equipada. Escalada a l'ombra al matí.

Per: Isabel Notivoli, Jaume Galban, Ramón Prades, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 18/12/1955

Per: P.Díaz, A. Lacasta, P.Molina, R.Muntaner.

Equipament: Parabolts de 10 i 1 pitó.

Material: 12 cintes exprés.

Dificultat: 5b+. 5a/A0 obligat.

Orientació: Oest.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Des de Riglos, hem d'agafar el PR de la "Vuelta a los Mallos" en sentit dreta, a l'alçada del Mallo Cored, trobarem un corriol (fita) què puja cal el Mallo Cored.

Descens: del cim des-grimpem fins a una gran savina o trobem la instal·lació  del Ràpel, nosaltres amb les cordes de 50m, hem pogut baixar amb un sol ràpel (arriba just). Al mig trobarem una instal·lació on podem baixar en dos ràpels. Després baixem per la canal oest, tram de corda fixa i després un altre tram amb corda, però millor fer un ràpel de 15m. El camí ens porta a peu de via.

Primer llarg, placa amb "panzas", amb escalada atlètica i mantinguda, la segona és la més difícil, cal pujar el peus per agafar una bon còdol per tiba 5b+, després és deixa fer millor fins a la R1.

Segon llarg, ressalt tècnic a l'inici on cal trobar el passatge, seguim per una canal herbosa fins a R2, al peu de la xemeneia.

Tercer llarg, llarg espectacular què demana pujar en X la xemeneia, quan més a fora millor, sortida en díedre i un darrer ressalt per arribar a la R3.

Quart llarg, sortida atlètica en tendència a la dreta a buscar l'esperó per on pugem, la dificultat baixa, trobarem una R opcional.




a la R1

segon llarg



Jaume al tercer llarg




Ramón al quart llarg




FOTOCIM