divendres, 24 de maig del 2024

Via LLAÇ GROC. ABELLA DE LA CONCA.

22/05/24. El Salva em va passar una ressenya d'una nova via a Abella de la Conca, però no hem estat capaços de trobar-la?.....Com ja s'estava fent tard  decidim deixar-ho. El Ramón i el Ramir és posen a la via Malalts de Roca i nosaltres després d'intentar-ho un darrer cop, acabem a la via Llaç Groc.

La via està equipada amb bastants ponts de roca i bagues a les savines què ja acusant el pas del temps, millor portar bagues per a canviar-les. Tot i estar pràcticament equipada, anirà bé portar un joc de friends fins el C2.

Via discontinua sense ambient amb trams interessants.

Per: Isabel Notivoli, Jaume Galban, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: desembre 2017-gener 2018.

Per: Antoni Alarcón, Joan Baraldés.

Equipament: parabolts, ponts de roca, bagues en arbres.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins C2.

Dificultat: 6a. V/Ae obligat.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: hem d'anar a l'Església d'Abella de la Conca i seguim un camí què puja arran de la paret i passa pel peu de via. Llaç groc pintat.

Descens: De la R7, podem seguir pujant un llarg més iu anar flanquejant a la dreta fins un coll on trobem un ràpel (60) per la vessant nord, haurem de remuntar a un coll a la dreta( mirant la vall) on un camí ens retorna a Abella de la Conca. Un altre opció és baixar per la via, un primer llarg de 35m ens deixa a la Feixa, baixem caminant fins a trobar la R de la via Marta, punts grocs. Ràpel de 40m i anem a la dreta (mirant la paret) a buscar la R4 de la via Llaç Groc. Ràpel de 30m. D'aquí podem anar a la dreta (mirant la vall) des-grimpant i tornant a l'esquerra i passar per la R3  aquí veurem uns punts grocs a l'esquerra (mirant la vall) els seguim i arribarem a la canal de pujada. També podem fer ràpels des de la R4, coincidint amb les R's.
















FOTOCIM VIA