diumenge, 18 de desembre del 2011

ROCA DELS ARCS, COMBI BUENAS VIBRACIONES-TARREGA

17/12/11. Amb en Manel havíem quedat per a un nou projecte que haurà d'esperar, doncs avui tenia feina que fer per la tarda-vespre i no podíem apurar. Així que canvi de plans....hi ha una via que fa temps que em crida l'atenció la Buenas vibraciones a la Roca dels Arcs, la guia no la deixa malament i sembla que és ràpida, ideal.
la Roca dels Arcs

Arribem a Can Cirera jut quan un batalló de casadors és prepara per a marxa perfectament equipats i carregats amb la corresponent dosi alcohòlica. Dins però la cosa està força animada. Els mòmies de Badalona amb l'afillat Joan B, la colla Xapautot l'Areny de Munt, en Leo i en Jordi al cap davant d'un nombrós curs d'escalada, així que l'esmorzar resulta força amenitzat per la xerrada amb uns i altres. Però al final cal marxa que no tenim gaire temps.


itinerari seguit

ressenya de la via

inscripció a peu de via, el més clar del que trobarem

Localitzem l'inici de la dreta de l'inici de la viaTàrrega on trobem les inicials BV picada a peu de via, és veu un espit i un pitó. La pedra decideix que comenci en Manel, la temperatura però és baixa. Una placa ajaguda de color marró porta fins un desplom , en Manel comença a tibar i a mirar per on és pot passar, però les mans és gelant , el despenjo fins a terra. Apresa la lliçó pujo fins el desplom i sense pensar-ho el supero tot esperant que hi haurà presa, la placa perd verticalitat fins a sota d'un altre desplom on trobem una reunió. No tenim clar per a on segueix sobre mateix tenim un díedre amb un tascó a l'entrada ? però després no hi ha res de res i la cosa desploma?, miro per l'esquerra i res, tornem a la R. Ara pel tascó, això tira en darrera un pas d'estrep i apa cap amunt, però per on?, a partir d'aquí no trobem cap assegurança. Superat els primers metres, tornem a ser-hi, cap a l'esquerra?? un intent i res, recte? doncs somi que és l'única sortida, uns altres passatges atlètics, uff. Superat aquest tram coincidim amb la via Tàrega. Com no és veu cap assegurança segueix-ho per un díedre amb roca delicada a l'esquerra(error) veig un pitó i cap allà anem, un tram més a dalt i una mica desesperat trobo dos cargols sense plaqueta? munto reunió reforçant-la una mica. Seguim per un esperó díedre (net) fins a trobar una R a la dreta , sense veure la continuació clara, pujo directement fins a una savina, sant tornem-hi per l'esquerra?, recte?. Entre una cosa i altre s'està fent tard, doncs per avui ja hi ha prou d'aventura, desfaig uns metres i vaig a buscar la via Tàrrega per on seguim.
En resum una via per a navegar i equipar, amb desploms on cal tibar, tot confiant que és trobarem les preses que necessitem, o no?.
L'Albert i un company de la colla Xapautot s'han posat al darrera però veien el panorama que estavem donant, s'han baixat inteligentment.
Per Manel Díaz i Joan Asín


en Manel al peu del primer desplom

al primer llarg

arribant a la R1

navegant pel segon llarg (foto de l'Albert, xapautot)

entrant a la nostra R2?

escapant per la Tàrrega

sortint al cim

fotocim

8 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan

Quan amb l'Eduard varem anar a fer la via Tarrega, també ens varem despistar i vam anar a petar a una R amb 2 burils sense plaqueta que pot ser la que tu esmentes.
Lo important és que, tot i el fred que feia, vareu escalar i no us va agafar el xafec que mes tard va caure a Vilanova.

Salut i a tibar

Lo Gall ha dit...

Ei!! Joan . Ets un "copioneta". Lo de fotocim es del GALL. Pero com a la montanya tot es de tots, estem encantats de que copios lo que vulguis, nosaltres tambe ho fem. Aquesta ,jo (lo Sergi) no l'he feta,la Tarrega sí,pero me l'apunto. Salut

joan asin ha dit...

Joan no sempre surten bé les coses si més no ara ja sabem com les gaata la via hi tornarem o no?
Sergi si ho confeso em va fer gràcia lo de Fotocim així no cal dir res més. Carai que sensible es lo GALL!!!

Gatsaule ha dit...

Fotia fred dissabte, eh! Clar que amb la colla que éreu per Vilanova us podríeu haver escalfat els uns als altres (o a les altres...).

Res, una via que no coneixia, però que tampoc sembla que meravelli!

Jaumegrimp ha dit...

Vau sortir per dalt no? enhorabona.

joan asin ha dit...

Joan una via amb aventura i a protegir, primer feia fred però després va millorar amb el sol.
Jaume és del que és tracta sortir per dalt,gràcies

llembresku ha dit...

Ei Joan!!!! Troç de via aventurera aquesta eh? Quina casualitat de voler anar a aquesta via el mateix dia eh? Amb lo repetida que sembla ser... La veritat és que no ens hauríem d'haver posat darrera vostre, però veient la via que en vareu fer per pujar fins la R1, doncs ens vam animar. De segur que hi tornarem, i a fer les veïnes també, que aquest tram de paret és molt guapo, poc cocorregut. Salut, i fns a la pròxima!!!!

joan asin ha dit...

Albert, sento l'espera però això de navegar entre desploms sense assegurances té aquestes coses.La primera tirada enganya per que és molt bona i hi han assegurances, però després desapareixen. Les vies del costat tinc pendent d'actualitzar-les a veure quan m'animo.