divendres, 30 de desembre del 2011

TOSSA DEL PAS DELS LLADRES 2662m, amb esquís

30/12/11. Aquest matí la Cerdanya s'ha aixecat presa pels núvols enganxats a les muntanyes i a la plana,  acompanyat de fort vent. Havia quedat amb l'Oriol i uns companys d'ell per anar a treure el nas pel coll de Pimorent, que sembla que hi ha prou neu, però amb un dia com avui aquest lloc rep tot el vent i més. Així que canvi de plans, no gaire convençuts quedem per anar a la banda del Puigmal. Un cop a l'aparcament superior de l'estació del Puigmal la cosa segueix igual de malament???. L'opció escollida al final és pujar per les pistes (tindrem referències) fins a la Tossa del Pas dels Lladres. 

La Tossa del Pas dels Lladres
 Ens preparem per a prendre una dosi d'adrenalina a contravent i ens posem en marxa. La neu està prou bé , anem guanyant alçada mica en mica, amenitzat pels núvols i fort vent. La cosa és suportable fins arribar a la cabana que hi ha al final de l'arrossegador de Dure neu. Parada obligada, un parell que anàvem davant nostre és treuen les pells i donen mitja volta. Després de deliberar el que és pot deliberar al mig d'una ventada, seguim cap el cim per l'aresta a pler vent. Quan encarem el darrer tram sembla que és vulgui obrir però això dura poc i les condicions no milloren. Al final però podem arribar al cim, trèiem les pells com podem i retornem pel mateix camí.
Un cop a baix de mica en mica és van esvaint els núvols però el vent segueix bufant.
Per Oriol Guasch, Jaume Fort, Enric i Joan Asín.

pujant per la pista

 Jaume, l'Oriol i l'Enric en parada tècnica

tota la pista per a nosaltres

l'Oriol i en Jaume a sotavent de la cabana

a plena aresta ventilada

arribant al cim

al cim

fotomaton

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Avui mnetre fèiem el café al Bar Muntanya amb el Toni ens extranyava no trobar-t'hi, però a l'estona he recordat que ets per la Cerdanya.
Heu esgarrapat un abona sortida al mal temps enhorabona.
Salut i endavant amb els projectes 2012.

joan asin ha dit...

Ei Jauem Gràcies, al bar Muntanya vaig estar el 31 per acomiadar l'any,je,je. Que no ens retallin els somnis i projectes pel 2012.