divendres, 23 de setembre del 2022

Via "DEL DIEDRO". "PARED DE LA CASCADA". PANTICOSA.


20/09/22. Ahir a la tarda arriben el Ramón, Pep i José Luis, durant el sopar decidim anar a la Paret de la Cascada. Fem dues cordades ell aniran a la via "Viaje por el Muro" i amb el Jaume i el Juan Carlos anirem a la via "del Diedro".

A les 8h ens posem en marxa i fem tota la pujada a l'ombra i a les 10h ja estem començant a escalar. Hem escalat a l'ombra fins el quart llarg. Ens retrobem les dues cordades al cim i baixem plegats, ara però al sol.

Dues bones opcions de vies equipades amb D.O. Sendero Límite.

Bona jornada i bona companyia.

Via "Viaje por el Muro": Ramón Samarra, Pep Betran, José Luis Sancenon.

Via "Del Diedro": Juan Carlos Sánchez, Jaume Galban, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 2008.

Per: Julio Benedé, Carlos Budría, Carlos Roy, Gonzalo Aruedas, Luis Royo.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 12 cintes exprés.

Dificultat: V+

Orientació: sud

Roca: Granit.

Aproximació: Des del Refugi "Casa de Piedra" pugem pel GR direcció "Bachimaña". Quan arribem a un pla, abans de què el camí  pugi per "la Cuesta del Fraile", veiem la paret al davant. Deixem el camí i anem cap a la dreta, fites, a buscar el peu de via. 1:15-1:30h.

Descens: Del cim hem d'anar cap a l'esquerra, fites, fins el Refugi de Bachimaña des d'on agafem el GR que ens retorna al Balneari de Panticosa. 1:30h.

Primer llarg, per placa amb formacions. 

Segon llarg, de la mateixa tònica sortim a l'esquerra i passem per l'esquerra d'una gran llastra.

Tercer llarg, canvi de reunió fins el peu del díedre.

Quart llarg, seguim per un esperó fins el díedre per on pugem, sortim per una placa a la dreta a buscar el darrer ressalt hem d'anar per la dreta dels parabolts, un esperó ens deixa a la R4 on fem un ràpel de 15m fins a una R.

Cinquè llarg, nosaltres hem acabat fent aquest llarg per la via ELDORADO, sortim a la dreta per una cornisa fins a una R, d'aquí pugem directament per la placa mantinguda en el V amb algun passatge de V+, seguint les assegurances fins a la R5.

Sisè llarg, passem una feixa i pugem per un díedre amb un primer passatge atlètic i vertical, seguim per placa fins un ressalt vertical amb bones preses, R6 en un arbre.

Setè llarg, un díedre dona pas a un esperó que ens porta a la R7.

primer llarg


segon llarg


quart llarg






ràpel

cinquè llarg


sisè llarg


setè llarg


FOTOCIM

els companys sortint de la via Viaje por el Muro


FOTOGUP