dijous, 22 de setembre del 2022

Via MERCHE. PEÑA ESCUACH. PANTICOSA.

19/09/22. Anem cap al Balneari de Panticosa per passar-hi tres dies, en el viatge d'anada parem a Panticosa per fer la via Merche a la Peña Escuach que és la clàssica d'aquesta paret.

Via discontinua amb dos canvis de reunió que enllaça plaques amb formes curioses. La via està totalment equipada i ràpida de fer.

Una bona opció pel dia d'anada o tornada.

Recomanable.

Per: Jaume Galban, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 2005

Per: Julio Armesto, Salvador López.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 14 cintes exprés.

Orientació: sud

Roca: Calcari.

Aproximació: Arribant a Panticosa trobem una rotonda seguim i just al Km 3 agafem una pista a l'esquerra, primer amb pedres soltes i després millora. Aparquem abans d'un gran tub que creua la Pista. Pugem per la dreta del tub uns 150 metres i quan podem passar per sota (fita) passem a l'altre costat, seguim el camí, trobem un tram equipat amb cable i poc després  l'inici de la via. 15 minuts.

Descens: Del final de la via seguir fites cap a la dreta primer en flanqueig i després per un esperó fins agafar un marcat camí, quan passem el tub baixarem pel costat d'aquesta. 30 minuts.

Primer llarg, comencem per una placa amb passatges vertical, seguim per un díedre i sortim a la dreta a buscar una placa per on pugem, trobem un passatge difícil, possible A0, i seguim per la placa fins a la R1.

Segon llarg, canvi de reunió, sortim per la feixa i trobem uns ressalt per entrar a la R2.

Tercer llarg, per placa amb incrustacions que va perdent dificultat a mida que anem pujant.

Quart llarg, canvi de reunió, sortim a la dreta per una feixa, ressalt per entrar a la R4.

Cinquè llarg, sortim per una placa fins a un díedre (despreniment) pugem i anem a l'esquerra buscant el pas per seguir per la placa fins a la R5. 50m justos.

Sisè llarg curt, uns metres fàcil ens porten a una placa vertical amb un parabolt (pas A0), 10 metres.

primer llarg




tercer llarg


cinquè llarg





sisè llarg

FOTOCIM