dijous, 29 de setembre de 2022

Via DEL DILUVI. SÒCOL DEL MONT-ROIG.


27/09/22. La via Del Diluvi, és una nova via oberta al sòcol del Mont-Roig. Una via pràcticament des-equipada, amb una dificultat de V+ a equipar amb 7 llargs de corda. Via discontinua de dos tram, tallada per una feixa. Via exigent en el seu grau, el primer llarg ja et posa a lloc i t'agafa en fred.

Via molt ben trobada, recomanable pels amants de vies a equipar.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.ressenya original

DADES

Primera ascensió: agost 2022.

Per: DKP

Equipament: testimonial, primer llarg amb un espit i tres pitons a la resta algun pont de roca.

Material: Friends de l'alien negre al C3, va bé repetir semàfor aliens i C1, tascons, tricams útils al primer llarg, 12 cintes exprés, bagues per savines. 

Dificultat: V+ a equipar.

Orientació: sud-est.

Roca: Calcari.

Aproximació: A la carretera de Camarasa a Tremp aparquem a la dreta, abans d'arribar al sòcol del Mont-Roig. Seguim la carretera i trobem una entrada, pal elèctric, a la dreta de la vertical de la malla de protecció. 10minuts.

Descens: Del final de la via trobem una instal·lació de ràpel de la via Vi la que t'espera, a la dreta. En dos ràpels per aquesta via, nosaltres hem fet un sol ràpel de 60m, desgrimpant dos metres. De la feixa seguim el camí cap a l'est que passa per la zona esportiva solàrium, que ens porta a l'entrada sud del túnel on trobem la carretera. 30 minuts.

Primer llarg, placa tècnica on trobarem tres pitons i 1 espit, pugem per la placa mantinguda i anem en tendència a l'esquerra a buscar un ressalt (fissura), un cop superat anem cap a l'esquerra a buscar la R1. 30m, 2 pitons, 1espit.

Segon llarg, sortida atlètica per entrar a un díedre per on pugem fins a un arbre on anem en tendència a la dreta fins a un arbre on fem la R, al peu d'un díedre. 30m, 1pont de roca. 

Tercer llarg, sortim a la dreta i pugem per un ressalt fins el díedre que el seguim, fissura estreta a l'inici per friend petits, escalada mantinguda fins el final del díedre, trobem un pont de roca, nosaltres hem muntat aquí la R3, 30m. La R3 original la fa després d'un ressalt i s'ha de muntar en un arbre.

Quart llarg, seguim per un ressalt i sortim a una replà herbós, seguim per un una placa vertical, passatges atlètics, dos ponts de roca. R4, 30m, 2 ponts de roca. 

Canvi de reunió, anem cap a la dreta (est) seguim per una zona de malles uns 100m, fina el peu del següent esperó.

Cinquè llarg, per un un ressalt, pont de roca a l'inici, R5 al peu d'un gran díedre, 20m 1 pont de roca.

Sisè llarg, espectacular llarg, per díedre amb formacions de roca, pugem pel díedre i anem a l'esquerra fins el peu d'un desplom que passem per un díedre-xemenia, passatges atlètics. R5 en un esperó 1 espit, 40m, 2 ponts de roca.

Setè llarg, pugem per un esperó i seguim per una aèria aresta fins a un altre ressalt, a la dreta és veu una R de la via Vi la que t'espera, pugem un ressalt que ens porta a una placa per on nosaltres hem pujat, la via sembla que puja per una fissura de la dreta aquí deu anar bé el C3, nosaltres no el portàvem.

primer llarg


segon llargtercer llarg


quart llarg

cinquè llarg

espectacular sisè llarg
setè llargFOTOCIM