dijous, 13 d’abril del 2023

Via PAN'S LABYRINTH DIRECT. TASKRA PILLARS. JEBEL TASKRA.


13/04/23. Després del tats d'ahir avui anem a una via amb més continuïtat, els companys van a la "Multiple Pillars of Pleasure". 

Aquesta via enllaça varies vies quedant un curiós itinerari. Els tres primers llargs ens porten a una gran cova, d'on sortim per un flanqueig a la dreta a buscar un esperó què ens porta a un collet al darrera d'una agulla. Anem a l'esquerra a buscar un esperó, travessant una canal, amb dos llargs arribem a una terrassa, fem un canvi de reunió desgrimpant i entrant a una xemeneia per on pugem essent aquest el millor llarg de la via.

Ja anem agafant-li el punt a la roca i al tipus d'escalada, millor portar dos jocs de friends complerts fins C4 i tascons, per a no patir, i bagues llargues pels assegurar els grans blocs.

Una via recomanable amb més continuïtat

Per: Isabel Notivoli, Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 

2015 Ll1-2 G.Little,M.Wintringham

2018 Ll 3 Steve Broadbent, LeanneCommon

2016 Ll 4 Alan Dickinsobn, Amanda Tuner

2013 Ll 5-7, Graham Little, Jim Lowther, Mike Rhodes 

Material: 12 cintes algunes d'exprés extensibles, 2 jocs de friends fins C4, tascons, bagues per merlets i blocs.

Dificultat: V.

Orientació: oest.

Roca: Quarsita.

Accés: de la Kasbah agafem la carretera que va a Idaougnidif (sense arribar-hi) i prenem el primer trencall què trobem, direcció a "Taskra" aparquem al peu del Taskra Pillars (12,4Km).

Aproximació: evident, pugem per una carretera fins el punt més alt, després d'unes cases, trobem unes fites i pugem fins a peu de paret. La via comença a l'esperó de l'esquerra en una mena de canal/cova.

Descens: de la R7 haurem de seguir pujant fins el Cim uns 15 minuts i després anem a buscar la canal de l'esquerra per on baixem amb alguna desgrimpada. Trobarem "Fites". 1h.

Primer llarg, pugem per la placa, R en un balcó. 30m, IV+.

Segon llarg, pugem per l'esquerra d'un esperó on és veu més "presa". R2 30m, en una terrassa, IV+,V- mantingut.

Tercer llarg, sortim a la dreta i pugem per una canal/díedre, per passar a la dreta per una sinuosa cornisa a buscar l'esperó per on pugem, al final una aresta ens porta a la gran cova. R3, 35m, V,IV, IV+,III.

Quart llarg, passem per sobre d'uns grans blocs, seguim per un aeri flanqueig fins a l'esperó per on pugem fins a un collet al darrera d'una agulla. R4 30m, V-,IV+.

Cinquè llarg, anem a l'esquerra a buscar un esperó després de travessar una canal, reunió en una petita plataforma.R5, 25m IV+.

Sisè llarg, seguim per l'esperó, més fàcil, fins a una terrassa on fem la reunió en un gran bloc. R6, 30m, IV,III.

De la R6 desgrimpem a la canal de la dreta i entrem a una ampla xemeneia, R abans d'un bloc encastat a la xemeneia.

Setè llarg, pugem amb "remonage" bona fissura per assegurar a l'esquerra (friends grans), fem uns passatges en X i passem a la paret de la dreta, franquegem i pugem per una fissura desplomada i seguim per l'esperó, amb passatges atlètics. R7, 30m, V mantingut.
















FOTOCIM