dilluns, 17 d’abril del 2023

Via AMZKHSSAN RIB. AMZKHSSAN WALL. IDAOUGNIDIF.


17/04/23. Darrer dia a l'Anti-Atlas, avui anem a dormir a Marràqueix , però abans encara ens dona temps per fer una petita escalada. Escollim una petita paret a toca del cotxe, però al sol. Aquesta paret te varies vies de tres/quatre llargs, de poca dificultat  però què resulta interessant. Avui ens dividim en tres cordades, per fer vies diferents. Anem ràpids per no escalfar-nos molt, el sol "apreta" i marxem cap a Marraqueix......

Per: Isabel Notivoli, Ramir Aparisi, Joan Asín. Via Pinacle Slab, Eulàlia Sáncho, Vicenç Mans, Via: Zig-Zag Juli Lladó, Agustí Pallarès, Alfons Esterlich.


DADES:

Primera ascensió: desembre 2009

Per:Steven Broadbent, Katja Broadbent, Niali Hedderley.

Equipament: totalment neta.

Material: 8 cintes exprés llargues,  joc i mig de friends del Totem negre al C4, tascons, bagues per a merlets/blocs, va bé una de molt llarga.

Orientació: sud. 

Dificultat: IV+.

Roca: Quarsita.


Accés: De la Casbah anem a Idougnidif i agafem una carretera a la dreta, passem pel poble d' Amzkhssan, aparquem al costat d'una font a peu de paret.

Aproximació: Evident 2 minuts.

Descens: del cim baixem per la vessant contraria i anem a l'esquerra a buscar una canal, fites.

La via té tres llargs de corda, el tres llargs tenen un primer tram vertical amb passos atlètics i després la dificultat baixa. Podem muntar les reunions al gust, la dificultat permet escalar amb alegria i assegurar-se on és pot i no a on vols.








FOTOCIM