diumenge, 5 de febrer del 2023

Via FAVA AL REI. PARET DE LES PICÒSSIES. SERRA DE CARDÓ. RASQUERA.


4/02/23. Havia sentit parla d'unes noves vies a Rasquera per Isabel Notivoli i el Josep Estruch què ja han escalat. El Manel&Ita han piulat una nova via "Fava al Rei" i la deixen molt bé, així què ens animen a anar-hi.

Un racó tranquil i solitari molt agradable, aproximació ràpida uns 15 minuts i descens en ràpel per la via. Roca calcaria què recorda la del Pic del Martell però més compacta.

La via FAVA AL REI, en regala una escalada en placa de cinc llargs de corda, totalment equipada, on podem portar algun friend/tascó, amb una dificultat mantinguda de V i un segon llarg clarament més difícil de V+ mantingut amb uns passatges de 6a. Una via molt ben trobada.

Via recomanable.

Per: Isabel Notivioli, Jaume Galban, Joan Asín.

itinerari

DADES

Primera ascensió: 7/01/2023.

Per: Joan Rovira, Jaume Prat,  Antoni Alarcón.

Equipament: parabolts, 1pitó, ponts de roca.

Material: 12 cintes exprés, algun friend/tascó.

Dificultat: 6a. Obligat V+/Ae?

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: A Rasquera hem d'agafar la carretera al Perelló, uns 200m passat el Km17, en una mena de collet, trobem una pista asfaltada a la dreta la seguim, anirem trobant indicadors hem d'anar direcció Font i Refugi del Teix. La pista te trams asfaltats, de terra i cimentats. Trobarem una tanca per bestiar, cal obrir-la i tancar-la. Seguim fins a trobar un lloc per aparcar. Seguim per la pista i trobem una basa d'incendis, passem per la part de dalt i anem a la dreta on trobem un corriol/camí què ens porta a peu de via en 15 minuts. Trobarem alguna fita.

Descens: En 3 ràpels per la via 60-40-50m.

Primer llarg, fletxa picada a peu de via, pugem verticalment per la placa compacta, un cop superat un díedret anem a la dreta per una cornisa herbosa a buscar la R1.

Segon llarg, difícil i mantingut, pugem verticalment i anem a l'esquerra a buscar el segon parabolt, superar-lo és el pas de 6a, al final ens surt per l'esquerra del parabolt, després seguim verticalment per terrenys mantingut V+ al deu metres afluixa una mica, abans d'arribar a la R trobarem un passatge d'adherència. Les assegurances obliguen a escalar. Un bon llarg.

Tercer llarg, flanqueig a l'esquerra fins a un pi pugem per la placa on superar el primer parabolt costa de trobar el passatge què és per l'esquerra, després seguim per la placa on trobarem dos ressalts abans d'arribar a la R3.

Quart llarg, per placa fissurada i mantinguda en el V grau, amb bones preses.

Cinquè llarg, curt, passatge de V a la sortida per seguir per la placa amb bones preses què és fa curta, fins a la R5.

primer llarg


mantingut segon llarg




tercer llarg, estudiant el passatge de V+

quart llarg, per a gaudir de l'escalada en placa



la Isabel ens treu de la via, cinquè llarg


FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! ja m'estranyava que no hi anessis...vaig estar apunt de fer-hi una visita fa poc però vaig preferir Roca dels Arcs, aviat hi faré una visita, no fos que ens ho clausurin...

joan asin ha dit...

Una bona opció Jaume