diumenge, 13 de gener del 2019

ROCA DEL RUMBAU. ARESTA DEL RUMBAU.

 
12/01/19. Seguim amb un fred rigorós, costa buscar lloc per anar a escalar al final ens decidim per l’aresta del Rumbau. La tenia oblidada i sembla una bona opció per avui.
Tot i què el dia és esplèndid el fred és intens. D’Oliana anem cap a Peramola i abans d’arribar agafem un trencall a la dreta cap a l’Hostal CAN BOIX, just a l’entrada agafem un pista què porta a l’Ermita de Castell-Llebre on aparquem.
Ens equipem i no tenim cap dubte ens posem tota la roba que portem. L’aproximació és ràpida una fita a la pista indica el lloc per pujar, la via comença a la dreta parabolt a peu de via.

RESSENYA Xavier Grané
 DADES.

Primera ascensió: estiu 2006
Per: Joan García Coca, Xavier Escribà, Jonathan Canas, Montse Dòria.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 10 cintes exprés, alguna baga per savines.
Roca: Conglomerat sanejat, però cal anar en compte.

Descens: Cop acabada la via R9, seguim grimpant fins el cim, carenegem pel fil de l’aresta fins a un coll on trobem unes fites què ens porten a una pista. La seguim fins a l’Ermita de Castell-Llebre.


Primer llar, per un esperó ajagut fins el peu d’un díedre vermellós.

Segon llarg pugem pel díedre i passem a l’esperó de la dreta per on pugem, tram vertical i mantingut. Un cop superat seguim per terreny fàcil R2 en un arbre.

Tercer llarg, de tràmit per terreny ajagut.

Quart llarg, en flanqueig ascendent a l’esquerra per placa.

Cinquè llarg, sortim a l’esquerra passem una canal i pugem per un ressant passatge atlètic, després per placa ascendent en tendència a l’esquerra.

Sisè llarg, per placa tècnica on cal anar cercant el passatge més adient navegant a dreta esquerra, assegurances distants.

Setè llarg, fàcil per terreny ajagut.

Vuitè llarg, seguim per un esperó en tendència a l’esquerra, amb un inici més vertical.

Novè llarg, sortim en tendència a l’esquerra per una placa ajaguda per arribar a un ressalt vertical on trobem un passatge atlètic, millor passar per la dreta del segon parabolt.

De la R9 haurem de seguir grimpant (II) fins el cim.

En resum via discontinua i curiosa amb llarg bons intercalats, una bona i diferent opció per accedir al cim de la Paret del Rumbau.

Per: Manel Quevedo, Josep Estruch, Isabel Notivoli, Joan Asín.














FOTOCIM