dimecres, 2 de gener del 2019

MONTSENY. LES AGUDES. Via ITZI.

02/01/19. Comencem el 2019 amb una excursió escalada a les Agudes del Montseny i tanquem la darrera via després de la Tàpia Jover, El vol de l’Home ocell i Terra Incògnita. Aquesta és la via més assequible de les quatre, segueix una aresta amb poca identitat, tot enllaçant plaques, cal anar buscant el terreny més vertical. Nosaltres hem fet quatre llarg de corda, en cada un trobarem el seu ressalt amb passatges atlètics. La via està semi-equipada què caldrà reforçar amb algun friend.


 DADES
Primera ascensió: octubre 2006
Per: Pau Centelles, Lluís Trabalón.
Equipament. Semi-equipada amb espits i algun pitó.
Material:   8 cintes exprés, joc de friend fins #1.
Dificultat: IV+.
Orientació: Sud-est

Aproximació: Aparquem al Km 23,8 de la carretera de Santa Fe a Viladrau. Pugem per un camí fitat, amb forta pujada. El tram final segueix una tartera la seguim fins què s’estreny on trobem un ressalt de II un cop passat a la dreta identifiquem un aresta separada per dues canals. Un arbre al peu de l’aresta ens marca la R0, 1 espit.

Descens: Pugem crestejant fins el cim de les Agudes, baixem per la vessant sud fins el coll de les Agudes on agafem el camí PR cap a Santa Fe. Quan arribem a la font del Brianço agafem una pista què seguim, quan trobem els senyals del PR què surt a la dreta NO l’agafem, seguim per la pista fins què gira 180º seguim pel camí/pista de l’esquerra “fita”. Seguim fins a trobar les fites de pujada què ens deixem just al cotxe.

Primer llarg, comença per una rampa per anar a l’esquerra a buscar una placa per on pugem fins sota d’un desplom on trobem una passatge atlètic, un cop superat arribem a un coll on trobem la R1 1 espit.

Segon llarg, seguim una estreta aresta i des-grimpem per anar a buscar una placa per pujar per una ampla fissura, passatges atlètics amb bon cantó. Seguim fins a un altre coll o trobem la R2 1 espit.

Tercer llarg, sortim a la dreta flanquegem una canal per pujar per una placa, un cop superada seguim per terreny més fàcil fins el peu d’un díedre desplomat on trobem un parabolt. R3.

Quart llarg, sortim pel díedre desplomat, passatges atlètics, seguim per terreny fàcil fins a un altre díedre què superem després per l’aresta cimera fins a muntar la R4.

Aquí ja podem plegar el material i seguim grimpant fins el cim.

En resum una agradable excursió escalada on cada llarg té el seu passatge.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.
R0








FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Veig que la recuperació segueix bon curs! pensava que aquestes vies eren d'estiu, però veig que no del tot...