dijous, 16 de maig del 2024

Vies MEMÒRIA SELECTIVA -SAVINA WALL. FORMIGUERA. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.


16/05/24. Dies amb ruixats intermitent, avui ens animem a anar cap a Ponent. No tenim ganes de complicacions i repetim dues vies. Comencem per la via Savina Wall, però entrem per un esperó a l'esquerra  de la via normal i anem a buscar la R1 de la Savina Wall. Hem enllaçat el segon i tercer llarg, mantingut en el V amb un passatges atlètics al final, molt estètics. Rapelem i fem la via Memòria Selectiva, amb un segon i tercer llarg amb passatges més tècnics. Rapelem i donem la jornada per acabada.

A la xarxes és  troba tota la informació.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.

















FOTOCORDADA

divendres, 10 de maig del 2024

Via LENTICULARIS original. PARET DE LES BAGASSES. TERRADETS

9/05/24. La primera idea era fer la via Lenticularis fins a la Feixa, però la calor ens ha fet deixar-ho a la falsa feixa, fent l'itinerari original. Aquesta via estava a l'òvid i va ser re-equipada i allargada fins a la falsa feixa per Franc García, Remi Brescó i Luis Alfonso donant-li una nova oportunitat. Trobarem una via exigent, amb passatges obligats, bastant equipada però on cal completar amb flotants. 

Per: Felip Linares, Ramir Aparisi, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 1983

Per: D.Viladrich, R.Salvador, D.Garín, O.Pie, F.García.

Re-equipada: 2019

Per: Franc García, Remi Brescó, Luis Alfonso

Allargada fins a la Feixa per Franc García, Roger Navarro, Luis Alfonso.

Equipament: parabolts, pitons.

Material: 12 cintes exprés, friends del 0 al 2, estrep, tascons opcional.

Dificultat: 6c. 6a/Ae obligat.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: evident comença a l'esquerra de la CADE, burí a peu de via.

Descens: Per la falsa feixa, cable (línia de vida) i camí fins a la carretera.

Primer llarg, per placa ajaguda a buscar un díedre per on pugem, seguim per la placa on trobem uns passatges de 6a, un cop superat trobem la R1 a l'esquerra.

Segon llarg, sortim a l'esquerra i pugem per la placa a buscar un marcat díedre, un cop superat anem en tendència a la dreta a busca la R2.

Tercer llarg, sortim verticalment i flanquegem a l'esquerra a buscar la R3.

Quart llarg, mantingut i exigent, sortim per la placa i seguim per una sinuosa fissura on trobem parabolts i pitons, trobem un passatge de placa on cal anar a cercar un pitó (anella trencada) hem passat posant friends petits, seguim fins a un parabolt, ja no hi ha cap assegurança, (algun pas d'estrep) , uns passatges de placa delicats donen pas a un díedre/bavaresa (hi ha un pitó amagat) seguim per la placa fins anem a la dreta a buscar la R4.

Cinquè llarg, sortim a la dreta pugem verticalment  fins que desploma, flanqueig a la dreta a buscar la R5.

Sisè llarg, sortida vertical amb passatges atlètics, anem a la dreta i pugem per un díedre fins què desploma, una cornisa a la dreta ens deixa a la R6.

Setè llarg, per placa en tendència a l'esquerra trobarem 3 parabolts, mantinguda en el V+, entre el primer i segon parabolt trobem un passatge obligat de 6a, (hem fet un repòs de ganxo per arribar a una presa), trobarem la R7 a l'esquerra sota d'un desplom.

Vuitè llarg, directament pel desplom dos passos d'Ae (6c), pugem per placa i flanquegem a la dreta a buscar un parabolt pas de placa fi 6a (Ae) i seguim fins a la R8. 

Flanqueig caminant a la dreta fins a trobar una R, si volem seguir fins a la Feixa, aquí comença la segona part. Si volem anar a busca la falsa Feixa, trobarem un tram equipat descendent amb parabolts i burins.






















FOTOCIM FALSA FEIXA

dimecres, 8 de maig del 2024

Via 3 POLLETS 3variants 2ºllarg, Via LA GALLINETA. SANTUARI DE CORBERA.


08/05/24. Anem al Santuari de Corbera a fer les darreres vies obertes a la part dreta de la Placa de la Llum. Comencem per la via 3 Pollet fins a la R1 i seguim per la via La Gallineta fins a la R3 (dos llargs de corda), fem dos ràpels de 30-25 millor amb una corda de 60 fins a la R1 de la 3 Pollets. El segon llarg d'aqusrta via té tres opcions pugem primer per la de la dreta fins a la R2. Ràpel (30) fins R1, ara toca la variant del Centre i repetim ràpel fins a la R1. Per acabar seguim per la via 3 Pollets, l'original segueix per un díedre a l'esquerra, fins a la R2, el llarg 3 segueix per una aresta fàcil fins a la R3, un darrrer llargs fàcil per l'aresta ens deixa al cim.

Les vies estant totalment equipades, amb una dificultat de IV, V amb passos de V+ de caire atlètic i de col·locació (no obligats).

Aquest racó s'ha convertit amb el Racó del Jubilat, avui erem quatre o cinc cordades. Hem coincidit amb el Guillem Arias, Esteve i Raimon a la via la Gallineta.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES VIES

Vies totalment equipades, amb 12 cintes exprés.

Dificultat: IV/V amb algun pas de V+.

Orientació: est.

Roca: Calcari.

Aproximació. Des de Berga hem d'agafar la carretera cap a Rasos de Peguera, fins el poble d'Espinalbet, (càmping) agafem una pista cap el Santuari de Corbera, abans d'arribar-hi trobem una pista què surt a la dreta, podem deixar el cotxe en aquest punt. Baixem per la pista fins a un prat, a la dreta trobarem fites què ens portem a  una canal a la dreta de la paret, per on baixarem, seguim la base de la paret i anirem trobant les vies, noms pintats. 

Tornada: Caminant.








el Guillem Aries al segon llarg La Gallineta


FOTOCIM